Max Verstappen blijft tot en met 2020 bij Red Bull

Er werd de afgelopen weken al veel gespeculeerd over de toekomst van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Aan die speculaties kunnen nu een eind worden gemaakt, de jonge Nederlander heeft zijn contract met het Formule 1-team verlengd tot en met  2020.

Verstappen had nog een contract voor volgend seizoen en de afgelopen tijd werd er veelvuldig bericht dat Mercedes en Ferrari interesse zouden hebben in de Nederlander. De tweevoudig grand prix-winnaar hield zich echter op de vlakte wat betreft die berichtgeving en nu blijkt waarom.

"Red Bull heeft altijd met daden haar geloof in mij hard gemaakt. Als 16-jarige werd ik opgenomen in het young driver programma, waarna ik op mijn zeventiende in de Formule 1 ben begonnen en ik vervolgens de kans kreeg om voor Red Bull Racing te racen, waar ik met dit team een droomstart had. Ze hebben mij en mijn ambities altijd ondersteund en ik weet dat we dezelfde ambitie hebben. Hun support, van iedereen in de fabriek tot de crew in de garage, wat er ook op het racecircuit gebeurde, is altijd 100 procent geweest. We hebben ook veel lol gehad samen! Ik ben heel erg blij verder te kunnen gaan bij Red Bull Racing en ik kijk ernaar uit om samen te blijven werken om in de komende jaren meer successen te beleven." Zo laat Verstappen weten op zijn eigen website.

Teambaas Christian Horner is ook erg blij met de contractverlenging. "We zijn verheugd dat Max heeft ingestemd zijn contract bij Red Bull Racing te verlengen. We hadden vorig jaar in Spanje een fenomenale start samen en Max heeft daarna alleen maar gepusht. Het was een geweldig moment voor het hele team toen hij zijn frustraties van dit seizoen achter zich kon laten met die fantastische overwinning in Maleisië vorige maand. Hij is een pure racer met een onmiskenbaar talent achter het stuur en een zeldzaam instinct voor wat er nodig is om constant op dit level te presteren. Daarbij opgeteld zijn werklust en volwassen aanpak om zijn kunsten te verbeteren, maakt Max hongerig naar succes. Wij kijken ernaar uit om zijn reis met hem voort te zetten in onze jacht op Formule 1 wereldkampioenschappen. Als we naar de lange termijn kijken met Max is hij in de beste positie in de sport om een team rond hem te vormen om onze gezamenlijke ambitie in te lossen." Zo laat Horner weten op www.verstappen.nl.

Max Verstappen blijft tot en met 2020 bij Red Bull (Pro Shots / Action Images)
Max Verstappen blijft tot en met 2020 bij Red Bull (Pro Shots / Action Images)