Man laat naam veranderen naar favoriete thee

Dat Britten gemiddeld gezien een voorliefde voor thee hebben zal niemand verbazen, maar Nathan Garner maakt het wel heel bont. Of nou ja, zo heette de beste man, want tegenwoordig gaat hij door het leven als Nathan Yorkshire Tea Garner. De 31-jarige mafkees uit Sheffield heeft zijn naam laten veranderen in zijn favoriete thee. 

Nog voor hij 's ochtends goed en wel aan de dag begint gooit Nathan al twee koppen thee achterover. Hij begint vroeg met werken, dus om een uur of vier in de ochtend staat het water al te koken. Hij blijft gedurende de dag stevig drinken en komt per dag toch wel op 'minstens vijftien koppen' van zijn favoriete drinken uit. 

"Ik was op een dag aan het werk en een vriend van me zei 'verdomme man, jij drinkt zoveel van dat spul dat je je naam zou moeten veranderen in Yorkshire Tea'. Dat heb ik gedaan, dus nog tijdens die lunch heb ik mijn middelste naam, Derek, laten wijzigen", legt Nathan uit. 

Yorkshire Tea - het bedrijf, niet de man - is overigens onder de indruk van de toewijding van Yorkshire Tea - de man, niet het bedrijf. Ze hebben hem uitgenodigd voor een rondleiding op het hoofdkantoor in Harrogate, aangevuld met een theeproeverij.

Wat iemand die dagelijks minstens vijftien koppen thee achterover gooit in vredesnaam nog met een proeverij moet is uw redacteur, Zaanse Hoeve Halfvolle Melk, niet helemaal duidelijk, vermoedelijk kent Nathan de smaak nu wel. We wensen hem in elk geval veel plezier.