Quentin Tarantino wist van gedrag Weinstein

Quentin Tarantino wist jarenlang van de seksuele intimidaties van vrouwen, begaan door Hollywoodproducent Harvey Weinstein. Dat zegt de Pulp Fiction-regisseur tegen The New York Times. Tarantino zegt spijt te hebben dat hij niets met die informatie had heeft gedaan.

"Ik wist genoeg en had meer moeten doen", zegt de 54-jarige regisseur en scenarioschrijver. "Het was meer dan de gebruikelijke roddels. Ik wist dat hij een aantal dingen had gedaan", bekent Tarantino, die zichzelf verwijt geen verantwoordelijkheid te hebben genomen door bijvoorbeeld niet langer met Weinstein samen te werken.

De ex-vriendin van Tarantino, Mira Sorvino, behoort tot de vele actrices die zijn lastiggevallen door Weinstein. Ze vertelde het destijds aan Tarantino, die zegt dat ook andere actrices zich beklaagden over de ongewenste intimiteiten door Weinstein.

Quentin Tarantino werkte vaak samen met het productiebedrijf van Weinstein, The Weinstein Company. Het bedrijf produceerde onder meer The Hateful Eight, de Kill Bill-films en Inglorious Bastards samen met Tarantino.

"Daar heb ik nu spijt van. Ik marginaliseerde incidenten. Het maakt niet uit wat ik nu zeg, het klinkt waarschijnlijk als een slap excuus", biecht de regisseur op, die vervolgens een oproep doet aan andere mannen in Hollywood om het probleem van seksuele intimidatie van vrouwen serieus te nemen.

Quentin Tarantino wist van gedrag Weinstein
Quentin Tarantino wist van gedrag Weinstein (Foto: BuzzE)