Google Wifi landt in Nederlandse schappen

Google Wifi is nu ook in Nederland te koop. De afgelopen jaar in de VS uitgebrachte routers zijn net als aan de andere kant van de oceaan als losse Wifi-router te koop of als set van drie routers.

Wat Google Wifi vooral interessant maakt, is dat het een zogeheten 'mesh-router' is. Je kunt meerdere routers aan elkaar koppelen zonder dat je met verschillende netwerken in je huis of in je bedrijf te maken krijgt. De verschillende routers gaan als het ware op in elkaar en vormen zo samen één netwerk. Hoe meer Google Wifi-routers je hebt, hoe groter het bereik van je wifinetwerk en hoe beter het signaal.

Naast de mesh-functionaliteit springt Google Wifi er ook uit qua gebruiksgemak. Waar het installeren en onderhouden van conventionele routers soms behoorlijk wat computerkennis vereist, is Google Wifi eenvoudig aan te praat te krijgen en houden via de bijbehorende app (beschikbaar voor Android en iOS). Dergelijke laagdrempeligheid was eerder een van de sterke kanten van Apples Airport-routers, maar de iPhonemaker is inmiddels gestopt met de productie hiervan.

Een ander groot voordeel van Google Wifi is dat de routers automatisch up-to-date blijven. Daarmee voorkom je dat de beveiliging van je netwerk zwak wordt omdat lekken niet zijn opgelost of omdat je vergeten bent je router te updaten. Voor gezinnen met kinderen is Site Blocking handig. Daarmee voorkom je met één instelling dat je kinderen miljoenen expliciete sites kunnen bezoeken. Site Blocking maakt gebruik van de 'Safe Search-lijst' van Google.

Google Wifi landt in Nederlandse schappen
Google Wifi landt in Nederlandse schappen (Foto: BuzzT)

Submitter:  Bron: BuzzT