Steelers dienen Chiefs eerste nederlaag toe in NFL-seizoen

De Kansas City Chiefs zijn niet langer ongeslagen in de NFL. De ploeg won de eerste vijf wedstrijden, maar in het Arrowhead Stadium in Kansas City gingen de Chiefs zondagavond onderuit tegen de Pittsburgh Steelers.

De verdediging van de Steelers stond vooral in de eerste helft ijzersterk en legde de aanval van de Chiefs volledig lam: de beste offense in de NFL kwam in een half uur niet verder dan vijf magere yards. Bij de Steelers speelde vooral Le'Veon Bell geweldig, waarbij hij 179 yards en een touchdown liet noteren.

Chiefs-quarterback Alex Smith en zijn mannen kwamen in het derde kwart eindelijk wat beter op stoom. Running back Kareem Hunt maakte daarbij weer grote indruk: de rookie kwam ook in zijn zesde wedstrijd tot een totaal van meer dan honderd rushing en receiving yards, een unicum in de NFL. Ruim drie minuten voor tijd leken de Chiefs een aanval van de Steelers af te stoppen, maar Antonio Brown ontving de bal op fraaie wijze en tekende voor de touchdown.

Een snelle field goal bracht de Chiefs toch nog in de positie om de wedstrijd te kantelen, maar ook dat werd de grond ingeboord. Veteraan James Harrison haalde Smith onderuit en daarmee was de laatste kans voor de Chiefs voorbij: 13-19.

Uitslagen NFL zondag
Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers 13-19
Atlanta Falcons - Miami Dolphins 17-20
Baltimore Ravens - Chicago Bears 24-27 OT
Houston Texans - Cleveland Browns 33-17
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 23-10
New Orleans Saints - Detroit Lions 52-38
New York Jets - New England Patriots 17-24
Washington Redskins - San Francisco 49ers 26-24
Arizona Cardinals - Tampa Bay Buccaneers 38-33
Jacksonville Jaguars - Los Angeles Rams 17-27
Oakland Raiders - Los Angeles Chargers 16-17
Denver Broncos - New York Giants 10-23