KLM schrapt vluchten naar Ierland om Ophelia

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft vanwege orkaan Ophelia alle vluchten van Schiphol naar Ierland en weer terug voor maandag geschrapt. Het gaat in totaal om vijf vluchten naar en van Dublin en een naar en van Belfast, laat een woordvoerder weten.

Later maandag gaat worden gekeken naar de verdere gevolgen van Ophelia voor Ierland en Schotland. Vooralsnog zijn geen vluchten naar en van Schotland geschrapt.

Waar Nederland zondag en maandag kan genieten van ongekend hoge temperaturen dankzij Ophelia, krijgt Ierland het volgens Weerplaza zwaar te verduren. Ophelia is op dit moment een orkaan in de derde categorie, maar zwakt de komende tijd nog wel in kracht af.

De verwachting is dat de stormdepressie met windkracht 11, een zeer zware storm, of windkracht 12, orkaankracht, de zuidkust van Ierland zal bereiken. De kern van de storm trekt daarna pal langs de westkust naar het noorden of via het westen van Ierland. Boven land verliest Ophelia snel een hoop kracht, maar de weersomstandigheden blijven volgens Weerplaza extreem gevaarlijk.

KLM schrapt vluchten naar Ierland om Ophelia
KLM schrapt vluchten naar Ierland om Ophelia (Foto: ANP)