Politie arresteert 11 tieners om openlijk geweld

Dinsdag in alle vroegte heeft de politie in Breda elf jongens tussen de 13 en 16 jaar aangehouden voor openlijk geweld. De elf zouden op 7 september betrokken zijn geweest bij het in elkaar slaan en schoppen van een jongen. Dat geweld werd opgenomen en op internet geplaatst.

Een ‘vecht’ afspraak tussen twee jongens draaide uit op een openlijk geweld op 7 september. Twee jongens hadden afgesproken om elkaar ergens te treffen om het één en ander uit te vechten. Via social media kanalen werd dit helemaal opgeklopt en verkeerd begrepen. Op het bewuste tijdstip kwam een grote groep jongelui naar de Namenstraat.

Afschuw
Uiteindelijk kreeg één jongen klappen en schoppen van een flinke groep. Anderen hadden dat gefilmd en binnen no time stonden er verschillende filmpjes online. Verschrikkelijke beelden om te zien. Gelukkig vielen de verwondingen verhoudingsgewijs mee maar de schrik en angst niet. Ook verschillende daders, die zichzelf zagen op de beelden, snapten dat het hier helemaal uit de hand was gelopen. Op social media werd met afschuw gesproken over het incident.

De politie kreeg lucht van de filmpjes en ook werd er aangifte gedaan waarna er een onderzoek werd gestart. Enkele ouders van daders meldden zich direct bij de politie om hun kind aan te geven. Afspraken werden gemaakt omdat het onderzoek nog niet afgerond was. Van de overige verdachten werd in de loop van het onderzoek de identiteit vastgesteld. Na overleg met de Officier van Justitie werd besloten alle verdachten op een zelfde moment aan te houden.