Nieuwe tegenstander MMA-vechter Saki bekendgemaakt

Kickboksgrootheid Gökhan Saki maakte vorige maand in Japan zijn langverwachte MMA-debuut in de UFC-kooi. Met een explosieve eerste ronde, zoals iedereen hem kent van het kickboksen, verdiende de Turkse Nederlander een prachtige KO-overwinning en daarbovenop nog eens een extra prestatiebonus van vijftigduizend dollar. Saki gaf na dat gevecht al aan snel weer in de octagon te willen staan.

(degenen die onderstaande Instagramfoto niet kunnen zien klik hier)

 

A post shared by UFC Europe (@ufceurope) onOct 9, 2017 at 7:59am PDT

Maandag is zijn nieuwe tegenstander door de UFC bekend gemaakt en het is een prima tweede tegenstander voor Saki. Tijdens UFC 219 zal Saki tegen de Amerikaan Khalil Rountree Jr. staan. Rountree heeft vier gevechten in de UFC achter de rug en had een moeilijk begin, met verliespartijen tegen Andrew Sanchez en Tyson Pedro. Inmiddels is Rountree weer terug in vorm, want zijn laatste twee gevechten werden door War Horse al in de eerste ronde via KO gewonnen.

Voordeel voor Saki is dat Rountree graag het staande gevecht aangaat, iets waar Saki voor in de wieg is gelegd. Een prima tegenstander voor The Rebel dus. 


Khalil Rountree (Bron: Youtube)

UFC 219 wordt gehouden op 30 december in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Dit gala zal in het teken staan van de terugkeer van MMA-ster Carlos Condit, die tegen Neil Magny zal strijden.

Voorlopig programma:
Dominick Cruz vs Jimmy Rivera
Cynthia Calvillo vs Carla Esparza
Louis Smolka vs Matheus Nikolau
Carlos Condit vs Neil Magny