Trump bezoekt slachtoffers schietpartij

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag een onderhoud gehad met overlevenden van de moorddadige schietpartij in Las Vegas en hen uitgenodigd te zijner tijd naar het Witte Huis te komen. Bij zijn bezoek aan het University Medical Center prees Trump de moed van slachtoffers die ondanks hun eigen verwondingen toch eerst anderen hielpen. De artsen en het verplegend personeel zette hij in het zonnetje wegens hun "ongelooflijke werk".

Trump sprak ook met mensen van de eerstehulpdiensten en de politie, die hij inspirerende voorbeelden voor het land noemde. Hij bedankte hen voor hun inzet na de slachting die zondagavond vanuit een hotelkamer werd aangericht door Stephen Paddock. Deze schoot met automatische geweren 59 festivalgangers dood en verwondde er meer dan vijfhonderd. Na zijn daad pleegde hij zelfmoord.

Het motief voor de schietpartij blijft onduidelijk. Paddock pleegde deze met een volautomatisch wapen. De verkoop hiervan is verboden, maar er zijn wel legale kits beschikbaar om legaal verkregen wapens om te bouwen zodat ze volledig automatisch zijn.

Trump bezoekt slachtoffers schietpartij
Trump bezoekt slachtoffers schietpartij (Foto: ANP)