Kiss laat publiek trouw zweren aan vlag

Rockgroep Kiss heeft tijdens een optreden het publiek de zogenoemde 'Pledge of Allegiance' laten opzeggen. Met die eed zweren Amerikaanse schoolkinderen elke dag trouw aan de vlag.

Na het einde van het concert zaterdag in de staat Louisiana wilden de bandleden volgens bezoekers op sociale media alleen terugkomen voor een toegift als het publiek de bekende zinnen zou opdreunen. Kiss-zanger Paul Stanley verklaarde tegenover het publiek: "Je liefde voor je land tonen is altijd cool."

De actie lijkt een protest tegen de aanhangers van Colin Kaepernick, de footballspeler die vorig jaar weigerde op te staan tijdens het volkslied. Na uitspraken van president Trump afgelopen maand waarin hij actievoerende sporters flink uitschold, hebben veel Hollywoodsterren hun steun aan de sportman getoond door foto's te delen waarop ze net als hij destijds deed op een knie hurken.

Volgens Billboard waren de concertgangers verdeeld over het handelen van Kiss. Het blad haalt een twitteraar aan die de actie "het minst rock-'n-roll ooit" vindt, terwijl andere bezoekers de band complimenteerden.

Kiss laat publiek trouw zweren aan vlag
Kiss laat publiek trouw zweren aan vlag (Foto: BuzzE)