Politie voorkomt 'islamitische' overval

De politie van Bremen heeft zes personen gearresteerd die van plan zouden zijn geweest een juwelier in Osterholz-Scharmbeck te overvallen. Met de buit wilden ze de aankoop van automatische geweren financieren. Volgens Welt am Sonntag zijn enkele verdachten radicale moslims.

Een van de aangehouden moslims komt uit Frankrijk, waar hij volgens de inlichtingendiensten in "jihadistische kringen" verkeerde. Verder zijn er twee Algerijnen, twee Libanezen en een Duitser opgepakt. Het Openbaar Ministerie wilde zaterdag niets zeggen over de mogelijk terroristische achtergrond van de verijdelde misdaad. De Franse moslim blijft voorlopig zeker in hechtenis, net als een andere verdachte.

Welt am Sonntag zegt op de site zegt dat de Duitse autoriteiten een tip hebben gekregen dat Franse militante moslims plannen beraamden om in Duitsland zware wapens en machinepistolen te bemachtigen, mogelijk om aanslagen mee te plegen. Het benodigde geld moest komen uit roofovervallen. Een grootschalig onderzoek, waaraan ook de federale politie en de Franse veiligheidsdienst meewerkten, was al verscheidene weken aan de gang.

'Politie voorkomt terroristische overval'
Politie voorkomt 'islamitische' overval (Foto: ANP)