Mourinho krijgt steun na rode kaart

José Mourinho heeft geen idee waarom hij zaterdag naar de tribune werd verwezen tijdens de wedstrijd van Manchester United tegen Southampton.

"Ik weet het niet", vertelt Mourinho in gesprek met Engelse media op de vraag waarom hij werd weggestuurd. "Ik weet het niet. Craig Pawson zei dat ik moest vertrekken en ik ben vertrokken." De 54-jarige manager wordt mogelijk gestraft door de FA met een boete en potentiële schorsing. Mourinho werd in november vorig jaar ook al gestraft voor soortgelijke gevallen. Hij werd geschorst en kreeg een boete van 50.000 pond, waar de FA mogelijk rekening mee gaat houden naar aanleiding van zaterdag.

Mourinho krijgt steun van oud-Manchester United-middenvelder Bryan Robson, die de beweegredenen van de arbitrage ook niet snapt. "Toen ik het op tv zag, dacht ik dat het een grap was", vertelt de Engelsman op de officiële website van de gedeeld koploper in de Premier League. "Ik zou verbaasd zijn als hij er een schorsing of een boete voor krijgt. Ik denk dat de arbitrage te ver is gegaan door hem naar de tribune te sturen."

"Ik weet niet wat de scheidsrechters denken. Afgelopen jaar heb ik managers als Jürgen Klopp en Antonio Conte als gekken langs de zijlijn zien lopen, uit hun vak, en er is niets mee gedaan, het heet passie voor het team. Maar omdat Mourinho een kleine stap buiten zijn vak heeft gezet, hebben ze hem naar de tribune gestuurd. Het zou een schande zijn als hij beboet of geschorst wordt en de komende weken de wedstrijden vanaf de tribunes moet bekijken."