Derksen heeft vrede met mogelijk einde VI

Mocht RTL besluiten de stekker uit Voetbal Inside te trekken, dan heeft Johan Derksen daar vrede mee. "Dan heb ik het twintig jaar gedaan en veel plezier gehad", zegt de voetbalcommentator in het AD.

Gesproken over een nieuw seizoen Voetbal Inside is er volgens Derksen nog niet. "Ik wil daar sowieso over nadenken." Of VI ook volgend jaar op de buis is, is al een paar maanden de vraag. De 68-jarige Derksen zou met pensioen gaan, maar gaf afgelopen zomer aan daar toch over de twijfelen.

Eén voorwaarde om door te gaan heeft de analyticus sowieso: hij wil kunnen zeggen wat hij wil. Ook als dat over zijn werkgever gaat. Derksen had forse kritiek op RTL en dat wordt hem niet in dank afgenomen. "Op het moment dat ik op welke manier dan ook een spreekverbod krijg bij RTL dan is het even goede vrienden, maar schuif ik niet meer aan. Ik rijd niet naar Hilversum om met de handrem erop te praten."

Derksen vindt niet dat hij te ver ging toen hij zenderbaas Erland Galjaard "kinderachtig" noemde en zei dat aan Humberto Tan "alles gemaakt" is. "We hebben een mond vol over mensen bij andere omroepen, bijvoorbeeld over FOX, waar ze allemaal wel een reden hebben om niet te zeggen wat ze vinden. Dan moeten wij zelf niet zo hypocriet zijn en net doen alsof er geen problemen zijn bij RTL."

Derksen heeft vrede met mogelijk einde VI
Derksen heeft vrede met mogelijk einde VI (Foto: BuzzE)