Ook Frank Zappa als hologram op tournee

Frank Zappa overleed in de jaren negentig, maar volgend jaar is de artiest weer op een podium te bewonderen. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in hologrammen gaat een hologram van de excentrieke muzikant maken. Samen met oude bandleden gaat die op tournee.

Frank Zappa - Back on the Road gaat de concertreeks heten. De familie van Zappa zal de productie van de show voor haar rekening nemen. Volgens zoon Ahmet starten de voorbereidingen binnenkort. Eind van het jaar moet er een tourschema liggen.

Van de muzikanten die met de hologram op pad gaan is gitarist Steve Vai de bekendste. Het is de bedoeling dat naast zijn bekende werk ook materiaal wordt gespeeld dat nog nooit in het openbaar ten gehore is gebracht.

Na de tournee is er meer werk aan de winkel voor de hologram van Zappa. Er is namelijk ook een musical in de maak van het epos Joe's Garage, een rockopera die Zappa aan het eind van de jaren zeventig maakte. De rol van de verteller, The Central Scrutinizer, is weggelegd voor zijn hologram.

Ook Frank Zappa als hologram op tournee
Ook Frank Zappa als hologram op tournee (Foto: BuzzE)