18 gewonden bij terreurdaad in Londen

Bij een ontploffing in de Londense metro zouden meerdere gewonden zijn gevallen. Naar verluidt zou een plastic emmer in een tas zijn ontploft in een treinstel, vermoedelijk bij station Parsons Green.

"Een vuurbal kwam door het treinstel heen en we sprongen gelijk uit de open deur", aldus een twitteraar. Bij het station hebben veel hulpdiensten zich inmiddels verzameld. Britse media spreekt over meerdere mensen die brandwonden in hun gezicht hebben opgelopen.

Om een en ander live te volgen kan de TV weer aangeslingerd worden: CNN, BBC, Euronews en Al-Jazeera berichten over de situatie.

Update 12.23 uur
De hulpdiensten in Londen hebben inmiddels laten weten dat er in elk geval achttien mensen met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Geen van hen zou ernstig gewond zijn. 

Update 11.30 uur
Het Counter Terrorism Command heeft de leiding over het onderzoek overgenomen, waarmee de situatie ook wordt bestempeld als een terreurdaad. 

Update 10.35 uur
Nog altijd is niet veel meer bekend over de situatie, maar er zijn wel wat getuigenverslagen. "De hele wereld stond ineens op zijn kop", aldus Richard Aylmer-Hall, die op weg was naar zijn werk. "Er was paniek en heel veel gegil. Een vrouw zei dat ze een flits bij een tas vandaan zag komen, dus er was duidelijk iets ontploft. Er werd flink geduwd op de trappen op weg naar buiten, ik denk dat de meeste verwondingen door de verdrukking komen en niet door wat er dan ook is ontploft."

Natasha Wills van de Londense ambulancedienst liet weten dat de eerste hulpverleners al binnen vijf minuten ter plaatse waren. "We hebben alle soorten hulpverleners gestuurd, inclusief mensen die gespecialiseerd zijn in het werken in een gevaarlijk gebied. De eerste prioriteit is het vaststellen van de aard van de verwondingen en meer informatie zullen we naar buiten brengen als we het hebben."