Apple presenteert drie nieuwe iPhones

Apple heeft dinsdag zijn nieuwe iPhones gepresenteerd. De reguliere smartphones heten iPhone 8 en 8 Plus. Daarnaast presenteerde Apple voor het eerst een derde toestel, de luxere iPhone X. Veel details van de toestellen waren al uitgelekt.

De smartphones zijn geschikt gemaakt voor augmented reality, het toevoegen van informatie aan de werkelijkheid om ons heen. Dat is volgens Apple de toekomst. 'Toegevoegde realiteit' kan niet alleen worden gebruikt voor games, zoals bij Pokémon Go, maar ook voor bijvoorbeeld sportinformatie.

De naam van de iPhone X verwijst naar het Romeinse cijfer voor tien, omdat Steve Jobs tien jaar geleden de eerste iPhone presenteerde. De iPhone X heeft geen vingerafdruksensor, zoals andere iPhones. Apple heeft het vervangen door FaceID, gezichtsherkenning om de identiteit van de gebruiker te bevestigen. Apple heeft naar eigen zeggen samengewerkt met maskermakers in Hollywood om te voorkomen dat mensen de gezichtsscanner om de tuin kunnen leiden. Mensen kunnen FaceID onder meer gebruiken om geld over te maken.

De iPhone 8 is te verkrijgen vanaf 809 euro, de 8 Plus vanaf 919 euro en de X moet minimaal 1159 euro gaan kosten.

Apple presenteert drie nieuwe iPhones
Apple presenteert drie nieuwe iPhones (Foto: ANP)