De Boer: "Als ik vertrek, wil ik door de voordeur"

Frank de Boer moet na een paar weken al vrezen voor zijn baan bij Crystal Palace. De oud-trainer van Ajax probeert positief te blijven.

"Voor mij is het glas altijd halfvol", vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. De Boer beseft dat er wordt gespeculeerd over zijn positie op Selhurst Park, maar focust zich zoveel mogelijk op zijn werk. "Als ik wegga, wil ik dat door de voordeur doen. Ze moeten altijd kunnen zeggen dat je keihard hebt gevochten, altijd 100 procent hebt gegeven. Dat zal ik doen", klinkt het.

De Boer voegt eraan toe dat hij met Crystal Palace goed voetbal wil spelen, maar dat de ploeg logischerwijs niet hetzelfde kan spelen als Barcelona of Arsenal. Hij vindt wel dat zijn spelers er alles aan moeten doen om er alles uit te halen, in welk systeem er ook gespeeld wordt: "Je moet er alles aan gedaan hebben. De mentaliteit hier moet veranderen."

De Boer wijst tot slot op Louis van Gaal, Giovanni van Bronckhorst en Pep Guardiola. Zij kwamen bij respectievelijk Bayern München, Feyenoord en Manchester City onder druk te staan, maar wisten het tij later te keren. Als De Boer de tijd krijgt, weet hij zeker dat Crystal Palace succesvol kan worden. "Ik ben ervan overtuigd dat als we zoiets kunnen bewerkstelligen ik hier heel lang zit."