Vader Iniesta: "Nooit weg uit Barcelona"

Andrés Iniesta ontkende woensdag dat hij akkoord is met Barcelona over een contractverlenging. Zijn vader probeert de boel te kalmeren.

Volgens Josep Bartomeu, de clubpresident van Barcelona, hebben de Catalanen een principeakkoord met Iniesta. De speler sprak dat tegen toen hij terugkeerde van zijn interlandverplichtingen met Spanje en daardoor ontstonden er weer transfergeruchten.

Iniesta werd deze zomer onder meer aan Juventus gelinkt. In gesprek met het Spaanse televisiestation Cuatro zegt vader José Antonio Iniesta dat de fans van Barcelona zich geen zorgen hoeven te maken. "Mijn zoon kan nog twee tot drie seizoenen bij Barcelona spelen. Er is geen probleem met de contractverlenging. Andrés zal nooit een ander shirt dragen dan dat van Barça."

Andrés Iniesta speelt al zijn hele carrière voor Barcelona, nadat hij zich in 1996 aansloot bij de jeugdopleiding La Masia. Sindsdien speelde de 126-voudig Spaans international meer dan zeshonderd wedstrijden voor de Catalanen, met wie hij onder andere acht keer landskampioen werd en viermaal de Champions League won.