Natasja Froger: 'Stel ouderschapscursus verplicht'

Als het aan Natasja Froger ligt, komt er een verplichte ouderschapscursus. Daarvoor pleitte ze in de ochtendshow van Radio 10. Volgens de presentatrice van Met open armen, het RTL-programma over ouders die een kind adopteren, zouden veel ouders baat hebben bij zo'n cursus.

Natasja merkte tijdens de opnamen voor haar programma dat adoptieouders flink door de mangel worden gehaald voordat ze überhaupt op een wachtlijst mogen voor een adoptiekindje. Ze moeten ook nog een jaar een speciale cursus volgen. "Het eerste wat ik dacht was: waarom moeten niet alle mensen die kinderen op deze wereld gaan zetten zo'n verplichte cursus doen", vertelde Natasja aan presentator Lex Gaarthuis. Volgens de presentatrice maken adoptieouders een weloverwogen keuze om een kind te adopteren en weten ze heel goed wat hen te wachten staat.

Daarentegen ziet Natasja veel ouders waarvan ze het idee heeft dat die helemaal niet weten wat opvoeden inhoudt. Ze heeft het zelf over "schrijnende gevallen". "Dan denk ik: jullie hebben een kind op de wereld gezet maar je doet er helemaal niets mee, je kunt er helemaal niets mee en je hebt geen idee en het kind is de dupe."Daarom wil ze dat iedereen zo'n ouderschapscursus gaat doen.

Natasja Froger wil ouderschapscursus
Natasja Froger: 'Stel ouderschapscursus verplicht' (Foto: BuzzE)