Lubach scoort wereldwijd met Got-viral video

Presentator Arjen Lubach heeft bekend dat zijn programma achter de anonieme video zit van Game of Thrones, die afgelopen dagen wereldwijd miljoenen keren is bekeken. In de video wordt de suggestie gewekt dat er een spin-off komt van de populaire serie, die zich afspeelt in moderne tijden.

Lubach en het team van Zondag met Lubach (VPRO) maakten de trailer voor de fictieve serie 'Westeros' in de afgelopen maanden en plaatsten het deze week op een anoniem YouTube-account. De viral verspreidde zich als een lopend vuurtje en er verschenen artikelen op websites als Vice, Digg, Humo en The Telegraph.

Op diverse internetfora werd de afgelopen dagen druk gediscussieerd over het idee en de vraag wie de video had gemaakt. In een tweede filmpje dat maandagmiddag om 13.00 uur verscheen, openbaart een mysterieuze figuur met capuchon zich als Arjen Lubach.

Eerder dit jaar scoorde Zondag met Lubach al een wereldwijde hit met een filmpje waarin Nederland werd geïntroduceerd aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump.

Lubach scoort wereldwijd met anonieme video
Lubach scoort wereldwijd met anonieme video (Foto: ANP)