Ajax naar Champions League

Wat de mannen van Ajax niet lukte is hun vrouwelijke collega's wel gelukt, zich kwalificeren voor de Champions League. Het won vandaag het beslissende kwalificatieduel van Standard Luik met 3-0.

In een kwalificatiepoule van vier teams kwalificeerde alleen de groepswinnaar zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax won eerder al van al het Letse Rigas FS (6-0) en organisator Pärnu Jalgpalliklubi uit Estland(2-1). Omdat Standard Luik ook zijn eerste twee wedstrijden won was het onderlinge duel allesbeslissend.

Daarin kenden de Belgen een dramatische start. Na tien minuten maakte Ellen Nelissen hands op de doellijn, wat een rode kaart en een penalty betekende. De pingel werd benut door Desiree van Lunteren. Nog voor rust bouwde Ajax de voorsprong via Linda Bakker en opnieuw Van Lunteren uit tot 3-0, wat ook de eindstand betekende.

Vrijdag is de loting voor de eerste knock-outfase.