Jong Ajax, Jong AZ en Oss winnen weer in Jupiler League

Na de tweede speelronde in de Jupiler League, die in zijn geheel op vrijdagavond gespeeld werd, zijn er nog drie clubs over die louter overwinningen op zak hebben. FC Oss speelde thuis tegen FC Volendam en na 75 minuten was het Thijs van Pol die de enige treffer van de wedstrijd liet noteren: 1-0.

Jong AZ kreeg het in weinig indrukwekkende vorm verkerende RKC Waalwijk op bezoek en na nog geen kwartier spelen was de lol er weer af. Jamie Jacobs opende namens de thuisploeg na vier minuten de score op aangeven van Jeremy Helmer, Nöel de Graauw bracht vijf minuten later de gelijkmaker op het bord. Nog eens drie minuten later waren bij Jong AZ de rollen omgedraaid: Helmer scoorde op aangeven van Jacobs de 2-1 en zo was het na twaalf minuten al gedaan met de goals.

Ook in Amsterdam lag de eerste goal al snel in het doel, want bij Jong Ajax opende Matteo Cassierra de score na een luttele 47 seconden. Robert Muric verdubbelde de score tien minuten later en deed er kort voor rust nog een schepje bovenop: 3-0. Perr Schuurs en Lisandro Semedo waren geenszins van plan om Fortuna te zien verliezen en zorgden voor de terugkeer van de spanning: 3-2. De van Heerenveen overgekomen Noor Dennis Johnsen gooide de boel op aangeven van Muric na 75 minuten op slot: 4-2.

De samenvattingen van alle tien wedstrijden zijn hier te vinden.