Jim de Groot hoeft niet meer naar voedselbank

Jim de Groot was een tijdje aangewezen op de voedselbank, maar kan inmiddels weer betalen voor zijn boodschappen. De zanger en acteur zat een tijd krap toen hij studeerde voor dramadocent en had daardoor weinig tijd om te werken. Inmiddels heeft hij het weer druk met lesgeven en de afgelopen maanden stond hij in de theaterproductie We are family.

"Ik heb bij de voedselbank leuke mensen ontmoet. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje. Al voelde het de eerste keer wel gek. Ze zagen me daar binnenkomen op mijn Nikes met een zonnebril van 400 euro. Dat ik dacht: ik moet de volgende keer maar een oude broek aantrekken. Wat een onzin, dacht ik later. Dit ben ik. Nu gaat het klote met mij, de volgende keer met jou", zegt Jim het AD.

In het najaar gaat hij het theater in met liedjes van Lennaert Nijgh, die jarenlang de vaste liedjesschrijver voor zijn vader Boudewijn de Groot was. Jim praat met hem niet over werk, dus ook niet over deze voorstelling. "Ik ga zo direct naar hem toe, maar we hebben het niet over werk. Ik denk niet dat hij per se staat te springen om deze voorstelling. Ik dacht vroeger ook: van sommige dingen blijf je af. Maar dit is een idee van Josee Koning, een ex van Lennaert, en die is hier al lang mee bezig. Voor haar doe ik het."

Jim de Groot hoeft niet meer naar voedselbank
Jim de Groot hoeft niet meer naar voedselbank (Foto: BuzzE)