Perez laakt nieuwe rol van Hakim Ziyech

Hakim Ziyech speelt dit seizoen een andere rol op het middenveld van Ajax, waardoor zijn ploeggenoten meer meters moeten maken.

Dat vindt Kenneth Perez. De oud-speler van Ajax is niet te spreken over de nieuwe rol die Ziyech vervult. De Marokkaanse middenvelder stelt dat er nu teveel wordt verwacht van Lasse Schöne en Donny van de Beek.

"Ziyech, vorig jaar vond ik hem een revelatie zonder bal, hij verrichtte ontzettend veel werk, overal op het veld. Nu had hij alleen áán de bal er zin in, voor de rest niet", zegt Perez tegen FOX Sports over het eerste competitieduel van Ajax met Heracles Almelo.

"Ziyech was vorig jaar ook zonder bal geweldig, maar dit jaar vind ik dat hij daar te weinig in doet. En dan wordt het te veel voor Schöne en ook voor Van de Beek en komt er veel te veel druk op een vrij zwakke verdedigingslinie."

Perez hoopt op beterschap bij Ajax, ook in de aanvalslinie. "Als Ajax het niveau kan halen van de thuiswedstrijden in de Europa League van vorig seizoen, zou het moeten lukken. Wordt het een fysieke wedstrijd, dan kan het alle kanten opgaan."