'Barça zit PSG dwars met papieren'

Neymar kan mogelijk zondag tegen Guingamp nog niet debuteren in het shirt van Paris Saint-Germain. De Fransen wachten nog op het transfercertificaat.

Pas als PSG het internationale transfercertificaat over Neymar heeft ontvangen, kan de sterspeler minuten gaan maken voor de club. Volgens L'Equipe heeft de Spaanse bond alles in orde om het certificaat te kunnen versturen, maar treuzelt Barcelona met het geven van groen licht voor het laatste papierwerk.

Als het certificaat zaterdagavond nog niet in Parijs ligt, kan Neymar zondag nog niet in de Ligue 1 debuteren. Het lijkt erop dat Barça PSG probeert te frustreren, daar de Catalaanse club Neymar helemaal niet wilde verkopen, maar met de rug tegen de muur stond doordat de Fransen de gelimiteerde afkoopsom betaalden.

Barcelona heeft officieel nog vijftien dagen om de papieren in orde te maken, dus het begaat op dit moment geen overtreding. In theorie zou het dus kunnen dat Neymar pas op 20 augustus tegen Toulouse voor het eerst speelminuten maakt voor PSG. De kans op juridische stappen van PSG acht L'Equipe klein. Over vijftien dagen heeft de club in ieder geval een tijdelijk certificaat en een procedure zou de boel alleen maar meer vertragen.