Arsenal na strafschoppen langs Chelsea

Arsenal heeft de Community Shield in de wacht gesleept. De club was na strafschoppen te sterk voor tien man van Chelsea.

Arsenal vloog uit de startblokken, maar kreeg geen loon naar werken. Zo had Alexandre Lacazette een grote kans; hij raakte de paal. Al na een half uur spelen moest Arsenal het tijdelijk met tien man doen door een blessure voor Per Mertesacker.

De verdediger kwam in botsing met Gary Cahill en zijn neus bleef maar doorgaan met bloeden. Trainer Arsène Wenger besloot dat het niet verantwoordelijk was om de Duitser te laten staan en liet Kolasinac debuteren.

Chelsea kwam vlak voor de rust op voorsprong via een doelpunt van Viktor Moses. De Londenaren wisten die score lang vast te houden, maar Arsenal deed er in de tweede helft alles aan om op gelijke hoogte te komen.

Dat lukte via debutant Kolasinac. De verdediger stond op de goede plek bij een vrije trap van Granit Xhaka en tekende met een kopbal aan voor de late gelijkmaker. Omdat Pedro ook nog naar de kant werd gestuurd, leek Arsenal door te drukken, maar het liep uit op penalty's. Olivier Giroud nam de beslissende strafschop waarmee hij zijn ploeg de Shield bezorgde.