Varenhorst en Van Garderen stoten door naar halve finale WK beachvolleybal

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen zetten de stunt op het wereldkampioenschap beachvolleybal voort. Het koppel heeft zaterdag de halve finales bereikt op het WK in Wenen. De Nederlanders waren in drie sets te sterk voor de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira: 20-22, 21-19 en 16-14.

De Brazilianen Evandro en Andre Loyola zijn zondagmogen de tegenstanders in de halve finale. Varenhorst en Van Garderen verloren in de groepsfase nipt van het als vierde geplaatste koppel. Herrera en Gavira waren als negende geplaatst in de Oostenrijkse hoofdstad.

De Nederlanders hadden een wildcard gekregen voor dit WK. Van Garderen speelt normaal gesproken in de zaal en staat pas drie maanden in het zand. Varenhorst pakte twee jaar geleden zilver op het WK. Hij speelde tot en met de Olympische Spelen van vorig jaar met Reinder Nummerdor.

In de eerste set ging het gelijk op, maar wisten de Nederlanders hun kansen die ze kregen net niet te benutten. De eerste set ging dan ook naar de Spanjaarden. In de tweede set was er direct een gat van drie tot vier punten en tot het eind bleef de voorsprong op het bord. In de derde set keken Varenhorst en Van Garderen steeds tegen een achterstand aan, maar wisten op 11-11 langszij te komen. Het tweede wedstrijdpunt werd benut en daarmee stonden de Nederlanders in de halve finales.