Puber opgegeten door Engelsen

Een deel van de bewoners van Blackpool zou zonder het te beseffen nog wel eens kannibaal kunnen zijn. Een eigenaar van een fastfoodwinkeltje in de Engelse badplaats heeft min of meer toegegeven dat hij een 14-jarig meisje in de kebab verwerkt heeft.

Charlene Downes verdween in 2003 van de aardbodem. De Engelse justitie heeft nu, 14 jaar later, genoeg aanknopingspunten om de zaak te heropenen. Het vermoeden bestaat dat de puber regelmatig in een steegje seks had met (oudere) restauranthouders. Zo ook zou de destijds 29-jarige Iyad Albattikhi gretig misbruik hebben gemaakt van het kwetsbare en naïeve meisje. Voor de dame in kwestie was dat toentertijd onder andere een manier om gratis aan voedsel te komen.

De zaak doet een beetje denken aan de islamitische 'pedokringen' zoals die in onder meer DerbyHalifaxBristolRochdale, Oxford en Rotherham te vinden waren; minderjarige meisjes die door intimidatie en allerlei vormen van pressie de seksslaaf van meerdere, veelal islamitische mannen werden. Naar schatting zijn alleen al in Rotherham ongeveer 1400 meisjes het slachtoffer geworden van deze praktijken.

Een ooggetuige heeft de van oorsprong Jordaanse verdachte horen opscheppen tegenover zijn vrienden over het hebben van seks met blanke meisjes. Ook de naam van Charlene werd daarbij genoemd. Al lachend zou Albattikhi hebben verteld dat hij het meisje in kleine stukjes had gehakt, om haar vervolgens in de kebab te verwerken. Een lezing die later is bevestigd door de broer van de verdachte.

Naar goed cultureel gebruik ontkent Albattikhi glashard alles. Hij beweert Charlene helemaal niet te kennen en nooit gezien te hebben. Een bewering die echter kinderlijk eenvoudig ontkracht kan worden.

Albattikhi wordt door de rechtbank beschuldigd van moord. Zijn huisbaas, Mohammed Reveshi, staat eveneens terecht. Deze meneer wordt ervan verdacht de Kebabboer te hebben geholpen om het lichaam van Charlene te laten 'verdwijnen'. Dat lijkt te zijn gelukt: elk spoor van het lichaam ontbreekt. Het zou dus nog wel eens een lastige zaak kunnen worden voor de Engelse justitie.