'Castaignos keert terug in Eredivisie'

Luc Castaignos staat voor de tweede keer in zijn carrière voor een terugkeer in de Eredivisie. Vitesse gaat de spits contracteren.

Castaignos gaat volgens Voetbal International een contract tekenen bij Vitesse. Daar moet hij de concurrentie aangaan met Tim Matavz, die recentelijk over kwam van FC Augsburg en ook al eens eerder in de Eredivisie te bewonderen was.

Het is een gok van Castaignos, want hij kan er dus evengoed naast komen te staan in Arnhem. Dat was ook al het geval toen de 24-jarige spits vorig jaar bij Sporting Portugal tekende. Die club nam hem voor 2,5 miljoen euro over van Eintracht Frankfurt, maar had ook de beschikking over Bas Dost. Laatstgenoemde werd clubtopscorer met 36 doelpunten en Castaignos viel negen keer in en had slechts vier keer een basisplek.

Zijn beste periode van zijn carrière beleefde Castaignos wel in de Eredivisie. Eén seizoen Feyenoord en drie bij FC Twente leverden hem in totaal 52 doelpunten op. Bij Internazionale (dat hem van Feyenoord overnam) mislukte hij faillikant. Bij Eintracht Frankfurt scoorde hij in zijn eerste weken vier keer in de Bundesliga, maar raakte hij al gauw uit beeld. Matavz voetbalde bij PSV en FC Groningen. Zijn gemiddelde in de Eredivisie ligt op één goal per 150 minuten. Voor Castaignis is dat één op 200.