14 miljoen gelijktijdige spelers per dag op Steam

's Werelds grootste gamedistributieplatform Steam is nog altijd enorm groeiende. Afgelopen woensdag presenteerde game-gigant Valve statistieken van de ontwikkeling van Steam, waar enkele interessante cijfers werden getoond.

Maar liefst 14 miljoen mensen spelen dagelijks gelijktijdig een computerspel via het Steam-platform. Opvallend aan dit gegeven is de toename ten opzichte van met twee jaar terug: in 2015 lag dit cijfer op 'slechts' 8,4 miljoen. Het aantal dagelijkse spelers op Steam ligt op 33 miljoen, en het aantal actieve spelers per maand tikt de 67 miljoen aan.

Ook wat betreft nieuwe aanwas zijn de cijfers indrukwekkend. Sinds 1 januari 2016 hebben zich 27 miljoen nieuwe gebruikers aangediend; dit gaat om gamers die vanaf dat moment een account hebben aangemaakt en een eerste aanschaf op Steam hebben gedaan. Dat is omgerekend bijna anderhalf miljoen nieuwe gebruikers per maand.

Tijdens de presentatie kwamen ook nog wat cijfers langs over percentages van aankopen per regio. Hieruit blijkt dat Noord-Amerika met 34 procent koploper is, gevolgd door West-Europa met 29 procent en Azië op de derde plaats met 17 procent. Russisch gebied, Oceanië en Latijns-Amerika zijn tenslotte goed voor respectievelijk 5, 4 en 3 procent. Voor een volledige breakdown van de cijfers kun je hier kijken.