Brand boven Febo in monumentaal Tilburgs pand

In Tilburg is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 0.30 uur een grote brand uitgebroken in een monumentaal pand in de binnenstad. De eerste en tweede verdieping van een pand boven de snackbar van de Febo aan de Heuvelstraat stonden in de vroege uurtjes volledig in brand, aldus de brandweer.

Het was aanvankelijk onduidelijk of er nog mensen in het pand waren. De brandweer kreeg veel meldingen van rook en stank. De brandweerlieden probeerden met drie tankautospuiten en twee hoogwerkers te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden. Dat is maar ten dele gelukt.

In ieder geval is één persoon met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis gebracht, aldus het Brabants Dagblad. Ook werd gemeld dat een man zich in veiligheid wist te brengen door naar het dak van het naastgelegen pand te springen.

Update 03.55 uur
De brandweer heeft na omstreeks anderhalf uur het sein brand meester gegeven. Drie appartementsblokken zijn volgens het Brabants Dagblad verloren gegaan. Aanvankelijke ooggetuigenverklaringen stelden dat de brand was begonnen in een Airbnb-apartement boven de eetverdieping van de Febo-snackbar. Dit bleek echter onjuist: het vuur is vanuit het rechtsgelegen pand overgeslagen.

Update 08:44 uur
Op de foto's die wij zojuist van Sj0rSz ontvingen is de omvangrijke schade goed te zien. 

Brand Tilburg - The day after  (Foto: Sj0rSz)
Brand Tilburg - The day after (Foto: Sj0rSz)Brand Tilburg - The day after  (Foto: Sj0rSz)
Brand Tilburg - The day after (Foto: Sj0rSz)Brand Tilburg - The day after  (Foto: Sj0rSz)
Brand Tilburg - The day after (Foto: Sj0rSz)