Lamprou: "Niet goed opgevangen bij Ajax"

Kostas Lamprou keert terug naar Ajax, maar staat nog altijd achter zijn uitspraken van een paar jaar geleden. De doelman noemde Ajax een kille club.

Lamprou wordt bij Ajax de derde keeper, achter André Onana en Benjamin van Leer. De transfer naar Ajax betekent voor Lamprou een terugkeer naar de club waar hij één seizoen in de jeugdopleiding speelde. Op 13-jarige leeftijd kwam de doelman naar Ajax, maar een jaar later moest hij weer vertrekken. Lamprou hield geen goede herinneringen over aan zijn periode in Amsterdam.

"Dat was ook zo. Als kleine jongen, die net uit Griekenland kwam, ben ik door bepaalde mensen niet goed opgevangen", vertelt Lamprou in gesprek met het Algemeen Dablad. De keeper is echter blij dat hij terug kan keren bij Ajax. "Ik had niet verwacht dat zich nog zo'n grote club zou melden. Ik hoefde niet lang na te denken. Bij Ajax ga ik veel dingen meemaken. Daar word je alleen maar beter van."

Ondanks dat Lamprou derde doelman wordt bij de Amsterdammers, ziet hij zijn transfer als een stap hogerop. "Iedereen mag zijn mening hebben, maar dit is mijn leven en mijn carrière. Drie jaar eredivisievoetbal bij Willem II bleek niet voldoende om interesse van buitenlandse clubs te wekken. Ik denk dat er door een jaar Ajax straks wel veel deuren opengaan."

Lamprou werd nog niet officieel gepresenteerd bij Ajax, maar de verwachting is dat de doelman een éénjarig contract tekent bij de ploeg van Marcel Keizer.