Driejarig nichtje pakken = taakstrafje 180 uur

Het Openbaar Ministerie eist 180 uur taakstraf tegen een nu 27-jarige pedoseksueel die zich in 2015 heeft vergrepen aan zijn destijds driejarige nichtje. Op 12 juni 2015 functioneerde de pedo-oom als oppas en kon hij de verleiding niet weerstaan tijdens het luier verschonen. Toen hij het totaal weerloze meisje geheel had ontkleed vierde hij zijn zieke lusten op haar bot, schrijft het Algemeen Dagblad.

Uit een verklaring van de moeder blijkt dat zijn bevrediging nog steeds negatieve effecten heeft op de ontwikkeling van het kind. Er is een ontwikkelingsachterstand vastgesteld met de zindelijkheid en intimiteit. De advocaat van de verdachte bestrijdt dat deze achterstand door het handelen van zijn cliënt komt. Tevens stelt de advocaat dat het voor zijn cliënt pleit dat deze na zijn bevrediging direct naar zijn huisarts ging voor hulp.

Een geraadpleegde psycholoog vindt de pedo-oom verminderd toerekeningsvatbaar. De officier van justitie is het daarmee eens en eist daarom een taakstraf van 180 uur met bijzondere voorwaarden en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

Pedo-oom lijkt vooral zichzelf heel erg zielig te vinden. Toen hem de gevolgen van zijn bevrediging werd kenbaar gemaakt snikte hij dat hij er op gokte dat de driejarige het vergeten zou zijn.

Uitspraak over twee weken.