Taylor overpowert Wright en wint voor de zestiende keer World Matchplay

Phil Taylor heeft voor de zestiende keer de World Matchplay op zijn naam geschreven. In de finale van het toernooi in Blackpool won hij met 18-8 van Peter Wright. Het is zijn eerste grote overwinning sinds de Grand Slam of Darts-eindzege van 2014.  

Taylor begon direct met een break en kwam vervolgens op 2-0. Wright gooide 101 uit om op het bord te komen en bij de eerste pauze stond het 3-2. Op 5-3 wist Taylor een nieuwe break te plaatsen met een 81-finish. Bij de tweede pauze stond het 7-3 ten noteerde The Power een gemiddelde van 104, Wright noteerde 101. Ook op de finishes was Taylor met 47% om 38% een stukje beter.

Taylor kwam op 8-3, waarna Wright een break wegwerkte en op 8-6 kwam. Een elfdarter bracht Taylor weer op twee breaks voorsprong. Wright gooide geen zes uit voor een 114, waarna Taylor direct toesloeg en uit kon lopen tot 11-6. Na twintig legs stond het uiteindelijk 13-7.

Wright kon in de slotfase nog twee legs pakken, maar Taylor gooide uiteindelijk dubbel zestien uit en won daarmee met 18-8. Taylor was deze finale superieur. Hij haalde uiteindelijk een gemiddelde van 104, waar Wright bijna 100 haalde. Ook op dubbels was hij een stuk beter. Hij gooide 55% van zijn dubbels raak en Wright haalde 28%.

Phil Taylor wint zestiende World Matchplay. (PRO SHOTS/Action Images)
Phil Taylor wint zestiende World Matchplay. (PRO SHOTS/Action Images)