Eindelijk dedicated servers naar For Honor

Er komen eindelijk dedicated servers naar For Honor. Verder zijn er nog twee nieuwe seizoenen ingepland, samen met nieuwe content en enkele verbeteringen.

For Honor heeft, sinds het uitgekomen is, vele klachten gehad wat betreft de online-functionaliteit. Spelers vermoeden dat deze problemen wat betreft de online-functionaliteit voornamelijk ontstaan door het gebrek aan dedicated servers. For Honor maakt namelijk gebruik van een systeem waar alle spelers met elkaar verbinden. Als een speler in dit systeem vertrekt, vindt er 'host migration' plaats waardoor de game gepauzeerd wordt voor alle spelers. Met dedicated servers voorkom je dit probleem en hoef je ook niet je NAT-status te controleren als je met vrienden wil spelen. 

Deze overgang komt over als een verrassing, gezien de reacties van de ontwikkelaars wanneer ze, tijdens een interview, vragen gesteld kregen over het huidige systeem en dedicated servers. In een interview met Eurogamer had de game director Roman Campos Oriola gezegd dat zelfs met dedicated servers er nog steeds problemen zouden zijn met de online-functionaliteit.

Er komen, naast de dedicated servers, ook nog inhoudelijke veranderingen. Seizoen III loopt van augustus tot november en seizoen IV van november tot februari. Deze seizoenen brengen nieuwe helden, maps en gear. Verder kan men een 'duel tournament'-modus, ranked 4v4 en een 4v4 PvP-modus verwachten. Ubisoft is ook van plan om de huidige trainingmodus te verbeteren.

Bekijk de onderstaande afbeelding voor een overzicht van de veranderingen.

For Honor toekomstperspectief