Eerwraak: dochter doodgestoken

Het zoveelste gevalletje van eerwraak. Deze keer in Israël. Een moslim vond het nodig om zijn 17-jarige dochter vervroegd naar haar schepper te sturen. Ze had namelijk verkering met een christenjong en was zelfs van plan om zich te bekeren naar het geloof dat de gespijkerde god promoot.

Bijna goed, Marcus. Ware het niet dat je een beetje een zooitje hebt gemaakt van benoemen van de juiste sektes, die allen in grote lijnen wel zo ongeveer dezelfde intolerante basis hebben. Het verhaal is namelijk eigenlijk: een christen vond het nodig om zijn 17-jarige dochter vervroegd naar haar schepper te sturen. Ze had namelijk verkering met een moslimjoch en was zelfs van plan om zich te bekeren naar het geloof dat bedacht is door een oorlogszuchtige kamelenhandelaar.

Het hing al een tijdje in de lucht. Pappa had mamma namelijk laten weten dat ze haar dochter maar moest vergeten. "Ze is geen knip voor de neus waard", sprak de in zijn trots getergde vader. "Ze gaat naar de hel. Ze is afval. We moeten haar geselen en haar dan weggooien als een hond. Wat mij betreft is ze dood".

Dergelijke onvriendelijke teksten waren dochterlief ook ter ore gekomen. Reden genoeg om aangifte te doen bij de plaatselijke hermandad. Maar dat mocht allemaal niet baten. Henriette werd dood aangetroffen in de keuken van haar appartement, met steekwonden in haar nek.

Dat het hier eerwraak betreft, is volgens de autoriteiten evident. De familie vond namelijk dat de eer van de familie geschonden was door de verliefde jongedame. Mammalief heeft bovendien de politie verteld dat haar man zich vernederd voelde door het gedrag van zijn dochter en zag het als een belediging naar het knusse gezin.

Het overgebleven deel van het gezin is gearresteerd en moet zich verantwoorden voor een wat minder hoge rechter.