'Nieuws over The Wolf Among Us tijdens SDCC'

Er is een behoorlijke kans dat we komende week tijdens San Diego Comic-Con (SDCC) een aankondiging krijgen over een tweede seizoen van The Wolf Among Us. De Telltale-favoriet kwam in 2013 uit en sindsdien smachten fans al naar een vervolg.

Het betreft hier een aanname, maar er is een belangrijk teken aan de wand. Afgelopen zaterdag twitterde het officiële kanaal van Telltale Games dat er nieuws aan zat te komen tijdens de SDCC. Op zich niets bijzonders, maar enige tijd later werd datzelfde bericht geretweet door ene Adam Harrington. Harrington was de stemacteur van Bigsby Wolf, de hoofdpersoon in de stripboekserie Fables en The Wolf Among Us. Het feit dat Harrington niet erg actief is op Twitter en zelden berichten retweet, draagt bij aan de waarschijnlijkheid dat we nieuws gaan krijgen over de interactieve fantasy-epos.

Update 19.02 uur

Telltale Games heeft tegenover Eurogamer aangegeven dat een sequel van The Wolf Among Us er zeer waarschijnlijk niet in zit. De speculatie hierboven, naar aanleiding van de Tweet van Adam Harrington, had niets te betekenen.

Job Stauffer van Telltale zegt er het volgende over: ".. Voor wat betreft het einde van TWAU, dat is met opzet een beetje mysterieus gehouden om spelers de gelegenheid te geven om de afloop zelf in te vullen". Ook een eventueel vervolg van Tales of the Borderlands kwam ter sprake: "Ondanks dat er momenteel geen plannen liggen weten we dat onze vrienden van Gearbox/2K druk bezig zijn om het verhaal van Borderlands te vervolgen. Wat die franchise betreft zijn we dus afhankelijk van hen, maar we hopen dat we bij Telltale daar later op kunnen uitbreiden".