Nieuwe Doctor dolblij met rol in Doctor Who

Actrice Jodie Whittaker is dolblij dat ze de hoofdrol heeft gekregen in de BBC-serie Doctor Who. Vlak na de Wimbledonfinale werd bekend dat zij de nieuwe tijdreizende Doctor wordt als Peter Capaldi in de kerstspecial gaat regenereren.

Jodie zegt het een eer te vinden de hoofdrol te mogen vertolken in de legendarische Britse tv-serie. "Niet alleen als acteur, maar ook als feminist, vrouw en iemand die zich graag laat uitdagen om juist dat te worden waarvan anderen zeggen dat dat niet kan", zei ze.

Op de site van de BBC laat ze de fans van de serie weten dat ze niet hoeven te schrikken nu er opeens een vrouwelijke Doctor komt. Volgens de actrice is Doctor Who juist een serie waarin ruimte is voor veranderingen. "Bovendien hebben de fans van de serie al zoveel veranderingen meegemaakt. En dat de Doctor 0nu een vrouw is, is geen enge verandering. Het is er eentje die past in deze tijd."

De eerste aflevering waarin Jodie als Doctor te zien zal zijn is de kerstspecial die geheel volgens traditie op Eerste Kerstdag te zien zal zijn bij de BBC.


Jodie dolblij met haar rol als Doctor (Foto: BuzzE)