Nederlandse jeugddarters pakken twee keer goud en twee keer zilver op EK

Dubbel Nederlands dartsucces op het WDF European Cup Youth, of gewoon EK jeugd in Zweden. De jongens wonnen de teamwedstrijd en bij de meisjes wisten Lerena Rietbergen en Layla Brussel hun koppelwedstrijd te winnen. Daarnaast was er nog twee keer zilver en één keer brons in de overige categoriën. Het toernooi is in het verleden ook gewonnen door Vincent van der Voort (1991) en Michael van Gerwen (2006). 

Het Nederlands team bij de jongens bestond uit Marvin van Velzen. Justin van Tergouw, Wessel Nijman en Levy Frauenfelder. In de morgen wisten ze al met 9-3 van Oostenrijk te winnen. In de finale wachtte een ontmoeting met Engeland. Deze werd met 9-5 gewonnen, waarna het feest los kon barsten. 

Bij de meisjes was er geen teamwedstrijd. Alleen maar een single- en koppeltoernooi. Lerena Rietbergen en Layla Brussel hadden vanmorgen al afgerekend met een Turks koppel (3-0). In de finale wachtte een Iers koppel en dat duel werd met 4-1 gewonnen. Rietbergen haalde individueel ook de halve finale, maar kon niet winnen van de Turkse Emine Dursan. Het werd 3-0. Uiteindelijk kreeg ze wel het brons opgehangen. 

Bij de jongens stonden Van Tergouw en Van Velzen in de koppelfinale. Zij werden echter met 4-2 verslagen door het Oostenrijkse koppel Rusty-Jake Rodriguez en Thomas Langer. Van Tergouw stond ook in de solofinale en hij was de titelverdediger. De Engelsman Jarred Cole bleek echter met 2-1 in sets te sterk voor de Nedelander. In de halve finale was Van Tergouw nog te sterk voor Nijman. 

Met twee keer goud, twee keer zilver en één keer brons kan Oranje terug kijken op een mooi EK. Later dit jaar volgt ook nog de WDF World Cup in het Japanse Kobe. 

Alle finales zijn terug te zien. (YouTube/Tävlings Kommitte)