Villa weggekaapt voor asielzoekers

In Den Helder heeft een groep bewoners op een vrij bijzondere manier laten weten het niet helemaal eens te zijn met het plan om 16 jonge asielzoekers te huisvesten in een vrijstaande villa die te koop stond voor slechts 599.000 euro.

Vorige maand maakte het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) bekend het pand te willen kopen. Echter kregen zij vlak voor de bewonersbijeenkomst te horen dat het pand net verkocht was aan een "derde partij".

Navraag bij de betrokken makelaar maakt duidelijk dat een groep omwonenden hun oude sok heeft omgekiept en gezamelijk het pand heeft gekocht. Verdere navraag in de buurt welke bewoners deze actie hebben ondernomen en waarom zij dit hebben gedaan levert niets op. Alle buurtbewoners houden de kaken stijf op elkaar en waarschuwen elkaar via Whats-App als er journalisten door de straat lopen.

Het COA is overvallen door het nieuws, laat woordvoerster Alet Bouwmeester weten. Zij dachten een mooi luxe pand te hebben gevonden voor een kleinschalige opvang. Nu dit van de baan is zullen ze op zoek moeten gaan naar een nieuwe locatie.