Doomfist nu beschikbaar in Overwatch PTR

Doomfist, één van de leidende figuren van de slechte organisatie Talon, is eindelijk aangekondigd voor Overwatch. Hij is het 25ste speelbare personage in Overwatch, al beperkt zich dat voorlopig nog even tot de PTR (Public Test Realm) voor pc.

Doomfist is een Offense-personage met een interessant pakket aan skills. Uiteraard maakt hij veel gebruik van zijn Doomfist (hence the name): met één skill sprint hij op mensen af, slaat ze weg en mochten ze een muur raken ontvangen ze extra schade. Met een andere skill slaat hij mensen de lucht in en met weer een andere skill gooit hij zichzelf op de grond en doet hij spelers in een kleine radius damage.

Zijn ultimate heet Meteor Strike, waarmee Doomfist de lucht invliegt (hij is niet meer zichtbaar tijdens zijn ultimate) en krijg je een grote schietschijf te zien die je kan verplaatsen. Wanneer je een locatie hebt gekozen schiet je naar beneden en verlam je alle vijanden die in de schietschijf aanwezig waren. 

Zijn primaire aanval staat los van zijn Doomfist en is een soort shotgun met vier kogels die automatisch herlaadt. De origin van Doomfist en de Developer Update kun je hieronder bekijken voor wat meer toelichting. Een nieuwe hero blijft zo'n twee tot drie weken beperkt tot de PTR, waarna deze beschikbaar wordt gemaakt voor de maingame en andere platformen.