Dost relativeert verloren strijd: "Tja, het is en blijft Messi"

Bas Dost was het afgelopen seizoen een serieuze bedreiging voor Lionel Messi in de strijd om de Gouden Schoen, maar de Argentijn won uiteindelijk. Met 37 doelpunten werd de sterspeler van Barcelona topscorer van Europa, terwijl Dost eindigde met 34 treffers. Het was wellicht een teleurstelling, maar niet iets waar de oud-Heerenveen spits elke dag op terug kijkt.

"Toen het spannend werd maakte hij ineens elke week minimaal twee goals. Tja, het is en blijft Messi. Van hem kun je verliezen", vertelt Dost in gesprek met ELF Voetbal. "Eerlijk gezegd hield ik er geen rekening mee dat hij me zou inhalen. Toch heeft hij aan het einde meer gescoord." De Deventenaar vraagt zich af of de Argentijn hem überhaupt kent door de strijd om de Gouden Schoen. "Ik denk eerlijk gezegd dat de naam van Bas Dost hem weinig zegt."

In Portugal liet Dost geen spaan heel van de concurrentie; op de tweede plek eindigde Soares van Vitória Guimarães met negentien treffers. "Dat geeft aan dat ik in ieder geval dik gewonnen heb. Nee, mensen die zeggen dat het makkelijk scoren is in Portugal, daar kan ik helemaal niets mee."

Dost relativeert verloren strijd: "Tja, het is en blijft Messi" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Dost relativeert verloren strijd: "Tja, het is en blijft Messi" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)