Taakstraf voor doorrijden na fataal ongeval

Een 33-jarige man uit Rotterdam, Nifen S., die op een zebrapad een vrouw aanreed en daarna doorreed, heeft een taakstraf gekregen van negentig uur. Ook moet hij voor 45 dagen zijn rijbewijs inleveren. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam maandag bepaald. De 28-jarige vrouw uit Den Haag overleed een dag na de aanrijding in het ziekenhuis.

De straf pakte veel lager uit dan de maximale 240 uur taakstraf die de officier van justitie had geëist, omdat de rechtbank niet bewezen achtte dat S. onvoorzichtig heeft gereden. Ook is niet gebleken dat de man te hard of door een rood stoplicht reed. De aanrijding gebeurde diep in de nacht op de Maasboulevard in Rotterdam. De straf krijgt hij voor het verlaten van de plek van het ongeluk. De man meldde zich een dag later zelf bij de politie.

Twee vrienden van hoofdverdachte, die ook in de auto zaten, werden ervan beschuldigd dat zij meehielpen om de auto te verbergen. Maar de rechtbank sprak hen vrij, omdat niet bewezen kon worden dat ze op de hoogte waren van de aanrijding. Zij waren erg dronken of lagen te slapen.

Taakstraf voor doorrijden na fataal ongeval
Taakstraf voor doorrijden na fataal ongeval (Foto: ANP)