X-Files-actrice wil meer vrouwen in crew

X-Files-actrice Gillian Anderson reageerde verbaasd op het nieuws dat het nieuwe seizoen van de populaire scienfictionserie is geschreven door uitsluitend mannen. De actrice, die de rol van FBI-agente Dana Scully vertolkt in de serie, twitterde donderdag op subtiele wijze haar kritiek.

De Amerikaanse krant The Wall Street Journal bracht het nieuws over het mannenbolwerk aan schrijvers dat werkt aan het nieuwe seizoen van The X-Files. Anderson citeerde het bericht van de krant en twitterde: "En 2 van de 207 afleveringen zijn geregisseerd door vrouwen. Ik kijk uit naar de dag dat deze cijfers anders zijn". Daarnaast plaatste ze als hashtag #TheFutureisFemale, vrij vertaald 'de toekomst is vrouwelijk'.

In april kondigde zender Fox aan dat er een nieuw, 11e seizoen van The X-Files komt. Naast Anderson keert ook acteur David Duchovny terug als agent Fox Mulder. Het nieuwe seizoen telt 10 afleveringen.

In januari beklaagde Anderson zich over het verschil in beloning tussen mannelijke en vrouwelijke acteurs in Hollywood. Ze onthulde destijds aan het blad Vanity Fair dat de producenten van The X-Files haar in eerste instantie de helft van het gage van Duchovny boden. Ze ging niet akkoord en eiste gelijke beloning, wat ze vervolgens kreeg.

X-Files-actrice wil meer vrouwen in crew
X-Files-actrice wil meer vrouwen in crew (Foto: BuzzE)