FIA onderzoekt aanrijding tussen Vettel en Hamilton

Autosportfederatie FIA zal zich nader gaan buigen over de aanrijding die in Azerbeidzjan tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton plaatsvond. De wedstrijdleiding bestrafte Vettel weliswaar met een tien seconden stop-and-go, maar mogelijk volgt nog een tweede straf.

De race in de straten van Baku werd gekenmerkt door meerdere safetycars, waarbij raceleider Hamilton voor de herstart telkens het tempo mocht bepalen. Vettel lag op plek twee hierachter. De Duitser schatte de tweede keer de snelheid van Hamilton niet helemaal goed in, waardoor een kleine botsing volgde en beide bolides beschadigd raakten. Vettel kwam direct verhaal halen omdat hij dacht dat Hamilton een braketest uitgevoerd had. De Ferrari en Mercedes botsten opnieuw met elkaar, maar verdere schade ontstond er niet.

De wedstrijdleiding besloot om Vettel uiteindelijk te bestraffen met een stop-and-go penalty. Hamilton kon echter niet profiteren van de straf van de kampioenschapsleider, omdat Mercedes na een rode vlag de bescherming rond zijn hoofd niet goed vast had gezet en ook hij een ongeplande stop moest maken. Uiteindelijk finishte Vettel de race als vierde, een plek voor Hamilton.

De FIA heeft aangegeven zich nog eens over de aanrijding te gaan buigen, zo liet een woordvoerder weten. "Aanstaande maandag, 3 juli, zal de FIA zich buigen over het incident dat de heren Vettel en Hamilton hadden in de Azerbeidzjaanse GP. Er zal een evaluatie plaatsvinden om te onderzoeken of er verdere actie moet worden ondernomen."