Boere na overstap: "Twente is een fantastische club"

FC Twente heeft Tom Boere helemaal binnen. De spits, die over kwam van FC Oss, doorliep woensdag de medische keuring en tekende voor drie jaar.

Boere maakte indruk op Twente met 33 goals en de bijbehorende topscorerstitel in de Jupiler League. Hij stond volgens Italiaanse media ook in de belangstelling van promovendus SPAL en Anderlecht. "We zijn blij dat Tom komend seizoen het shirt van FC Twente draagt", zegt manager algemene zaken Jan van Halst op de officiële website van Twente. "Hij heeft vorig seizoen laten zien een echte spits te zijn. Bovendien is Tom een jongen met een goed karakter, die erop gebrand is om ook in de Eredivisie te laten zien wat hij in huis heeft."

Zelf is Boere ook blij met de transfer. "FC Twente is een fantastische club met een machtig mooi stadion en een fanatieke aanhang. Aan de gesprekken met Jan van Halst en René Hake heb ik een prettig en positief gevoel overgehouden. We hebben gesproken over de manier van spelen en mijn rol daarin. De Eredivisie is natuurlijk een stap hoger voor mij en dat zie ik als een mooie uitdaging om zo zelf ook weer naar een hoger niveau te groeien. Ik kijk uit naar de eerste training van zaterdag en heb veel zin om hier aan het nieuwe seizoen te beginnen."

De 24-jarige Boere voetbalde in de jeugd van Ajax en probeerde daarna bij de Belgische clubs AA Gent en VV Hoogstraten door te breken. Na een tweejarig avontuur bij FC Eindhoven, brak hij pas echt door in het betaalde voetbal. Voor FC Oss maakte hij afgelopen seizoen 33 goals. Boere liet zich recentelijk ontvallen te mikken op een Vincent Janssen-scenario. Die haalde een jaar na zijn vertrek uit de Jupiler League het Nederlands elftal en de Premier League.