Dumoulin: "Afstappen in Zwitserland juiste beslissing"

Net zoals vorig jaar was Tom Dumoulin ook dit jaar de beste tijdrijder op het NK.De winnaar van de laatste Ronde van Italië was 24 seconden sneller dan Stef Clement. Robert Gesink werd derde op 56 seconden.

Vorige week stapte Dumoulin nog af in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland, nadat hij de betere renners bergop niet meer kon volgen. In gedachte was de Nederlander van Sunweb al bezig met het NK tijdrijden.

"Achteraf was het een goede beslissing om daar af te stappen'', zei Dumoulin aan de finish. Ik had verder kunnen rijden maar was dan achtste geworden. En dan had ik hier niet gewonnen. Het glooiende parcours hier was ook wel in mijn voordeel.''

“Ik ben echt blij om weer te winnen. Het parcours was me op het lijf geschreven en hoewel de hitte het lastig maakte, lukte het me goed om te gaan met de omstandigheden. Ondanks de geestelijke en lichamelijke zaken waarmee ik de afgelopen weken te maken had, ging het behoorlijk goed en ging het makkelijker dan ik vooraf had gedacht. Het is geweldig om de kampioenstrui weer een jaar langer te dragen."

Dumoulin: "Afstappen in Zwitserland juiste beslissing" (Pro Shots / George Deswijzen)
Dumoulin: "Afstappen in Zwitserland juiste beslissing" (Pro Shots / George Deswijzen)