'Terrorist Brussel kwam uit Molenbeek'

De man die dinsdagavond een aanslag wilde plegen op station Brussel-Centraal is een 37-jarige man uit de Brusselse gemeente Molenbeek. Dat is bevestigd aan VTM, meldt de nieuwszender. De man werd door militairen doodgeschoten. De spijkerbom die hij bij zich had ging niet af.

De politie heeft afgelopen nacht huiszoekingen verricht, maar over de resultaten is nog niets gemeld. De naar verluidt Franssprekende man was bekend bij justitie, maar niet vanwege terrorisme. Volgens de krant De Tijd had hij een of meer zedendelicten op zijn naam staan.

Het Openbaar Ministerie behandelt de zaak als een terreurdaad. Diverse daders van de aanslagen in Parijs en Brussel in 2015 en 2016 kwamen ook uit Molenbeek.

Extra militairen
Het station is inmiddels weer open. In trein- en metrostations zijn extra militairen en agenten ingezet. Evenementen gaan door, met verhoogde waakzaamheid, meldde het crisiscentrum. Het dreigingsniveau blijft drie op een schaal van vier

De Nationale Veiligheidsraad onder leiding van premier Charles Michel komt om 09.00 uur bijeen. Het federaal parket geeft om 11.00 uur een persconferentie.

'Terrorist Brussel kwam uit Molenbeek'
'Terrorist Brussel kwam uit Molenbeek' (Foto: ANP)