Datingadvertentie uit 1865: 'Ik heb goede tanden en negen schapen!'

Max Roser, een onderzoeker aan de Universiteit van Oxford, kwam onlangs een bijzondere advertentie tegen in een krant uit 1865. Het zou zomaar kunnen dat de advertentie door een soort pre-FOK!ker is geschreven, want de beste man lijkt de nodige moeite te hebben om een vrouw te vinden.

"Ik ben 18 jaren jong, heb een goed stel tanden en ik geloof in Andy Johnson (de 17e president van de VS, red.), de Amerikaanse vlag en 4 juli", schrijft de jongeman, naarstig op zoek naar een levensgezellin. Om de dames helemaal uit de kleren te praten gaat hij nog even verder, waarbij hij aangeeft dat zijn gewassen er eersteklas uitzien.

"Ik heb negen schapen, een 2-jarige stier en twee koeien en daarnaast een huis en een schuur", schrijft de beste kerel. Onze Casanova draait niet om zijn intenties heen en is direct duidelijk: "Ik wil trouwen. Ik wil brood en boter, rokken en watervallen (?, red.) kopen voor iemand van de vrouwelijke sekse. Het probleem is: ik heb geen idee hoe ik het voor elkaar moet krijgen", zo luidt het treurige einde.

Of een vrouw ooit het geluk heeft gehad om de goede tanden van nabij te inspecteren is niet bekend, maar zo blijkt maar weer dat het vroeger ook niet altijd even makkelijk was om aan een partner te komen, ook al had je een goed gewas en negen schapen.