Omstander redt 11-jarig meisje van duiveluitdrijvende moeder

Een Amerikaanse moeder heeft ze niet allemaal op een rijtje. Kimberley Felder, 45 jaren jong, nam haar 11-jarige dochter onlangs mee naar een strand in Ferndale in het noorden van Californië.

Eenmaal op het strand trok Felder de kleren van haar dochter uit en begon ze handen vol zand in haar ogen en mond te duwen. Alsof dat nog niet genoeg was werd het arme meisje ook murw geslagen met een stuk drijfhout, gebeten en gewurgd door haar moeder. De reden? De meid was bezeten door de duivel en daar zou moederlief wel even mee afrekenen.

Goddank kwam ene John Marciel toevallig op dat moment langs en hij probeerde de doorgeslagen moeder uit alle macht tegen te houden, terwijl hij de politie belde. De forse moeder had echter flink wat kracht in haar lichaam en slaagde erin om haar dochter met het hout te blijven slaan, terwijl Felder haar naar de grond probeerde te worstelen. Pas toen de politie eenmaal gearriveerd was kon de dochter daadwerkelijk bevrijd worden en werd moeder in de boeien geslagen.

De vrouw vertelde tegen Marciel dat ze de duivel uit haar dochter probeerde te krijgen. "Ze stelde vragen over mijn geloof", zei de man. Hij had zelf wat visite thuis en besloot hen gezellig mee te nemen naar het strand, voor ze naar het afstuderen van zijn zoon zouden gaan. "Het ergste was wat het meisje zei toen we haar eenmaal veilig in de politieauto hadden gezet: mensen waren langsgereden, maar niemand stopte. Dat slaat een groot gat in je vertrouwen in de mensheid", treurde Marciel.

De lokale politie was vol lof over zijn optreden. "Zonder de tussenkomst en het heroïsche optreden van John Marciel zou het meisje vrijwel zeker vermoord zijn door haar moeder", luidt een statement van de sheriff. Het meisje werd met meerdere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waaronder forse schade aan haar rechteroor, waarna de kinderbescherming zich over haar zal ontfermen. De moeder wordt aangeklaagd voor poging tot moord, aanval met een dodelijk wapen en kindermishandeling.

Kimberley Felder nadat ze haar 11-jarige dochter bijna om het leven bracht (Foto: Humboldt County Sheriff's Office)
Kimberley Felder nadat ze haar 11-jarige dochter bijna om het leven bracht (Foto: Humboldt County Sheriff's Office)